donderdag 1 november 2012

ding 28 Crowdsourcing en Crowdfunding

Dit ding kende ik nog niet en ik denk ook niet dat ik het snel ga gebruiken. Het is wel interessant te zien hoe veel er mogelijk is. Ik kende wel het 'fragmentenboek' dat je als kind zelf ook wel eens maakte. Allemaal afbeeldingen om een pagina en als je dan gaat bladeren heb je een verhaal.
Bij Kickstarter.com bij discover projects heb ik de volgende afgeronde projecten gezien;
Een ontwerp van een houten pen met een modern design en Hi-tec-C, geen idee waar dit voor staat.
Een kok uit New York (bekende local volgens mij) die met de opbrengst een betere locatie heeft gekregen
Opvallend vond ik dat de opbrengst wel 252 % bedraagt.
Je kunt zoeken op rubriek en op stad en dan is het weer onderverdeeld in populair, recente successen, meeste opbrengst en uitgezocht.
Ik heb "Leeuwarden"  ingetypt en leuk om te zien hoeveel hits dat dan geeft en dat je dan ook zelf de mogelijkheid hebt om dingen aan te passen in de teksten.
Mijn gemeente blijkt nog niet mee te doen met de site 'verbeterdebuurt' maar ik ga deze later nog wel uitgebreider bekijken omdat er wel andere informatie over de stad op de site staat.
Tot slot zijn er voor de bibliotheek vast wel mogelijkheden, informatie op verschillende manieren aan de klant geven. Misschien via de chat, een memo of een filmpje te maken met behulp van alle fragementen die aan elkaar worden geplakt.

1 opmerking:

  1. Hoi Mirella,

    Een wat late reactie op dit 'ding', per ongeluk overgeslagen.
    Crowdsourcing:
    Je zult het zelf misschien niet zo snel gaan gebruiken, maar vooral historische archieven maken er dankbaar gebruik van. Zo kunnen ze op een goedkope manier door allemaal vrijwilligers hun archieven digitaliseren.
    Crowdfunding:
    In deze tijd van crisis misschien een mogelijkheid om geld voor bijvoorbeeld het verwezenlijken van een ideaal bij elkaar te krijgen.

    Yntskje

    BeantwoordenVerwijderen